Terug naar overzicht

De overeenkomsten tussen een container en een horloge

Geplaatst op 14-03-2017
De overeenkomsten tussen een container en een horloge

Wat hebben een horloge en een container met elkaar van doen? Normaliter helemaal niets. Toch spelen deze twee objecten een grote rol in mijn dagelijkse leven. Naast mijn dagelijkse activiteiten voor het online home & living platform Maxshopping.nl, ben ik ook druk doende als mede-eigenaar van een bedrijf welke gespecialiseerd is in mooie trendy horloges en een bedrijf welke zeecontainers ombouwt naar prachtige luxe hotelkamers of lodges.

 

Vaak krijg ik dan ook de vraag hoe en op welke wijze je dat allemaal kan handelen. Ik ben van mening dat wanneer je plezier hebt in je werk, en privé alles stabiel is, dat je ontzettend veel bergen kan verzetten. Uiteraard spelen hier ook de begrippen trots, geloof en ambities een rol in. Wellicht een hele grote rol zelfs.

 

RENARD watches

Enige jaren geleden ben ik mede-eigenaar geworden van een jong ambitieus bedrijf die als distribiteur horloges verkocht en verkoopt aan modebedrijven, warenhuizen en juweliers. Met prachtige merken als Daniel Wellington, Triwa, Olivia Burton en Nixxon hebben de initiatiefnemers achter dit bedrijf een stevige positie in de Nederlandse markt kunnen veroveren. Hierbij spelen passie en het signaleren van trends een grote rol. Sinds twee jaar hebben we naast de genoemde distributie merken ons eigen horloge merk RENARD watches op de markt gebracht. RENARD is een horlogelabel dat tijdloze en stijlvolle uurwerken ontwerpt en maakt waarbij de mix van klassieke en eigentijdse invloeden centraal staan. De RENARD horloges zijn rijk aan subtiele details, zoals een verticaal geborstelde, klassieke wijzerplaat en licht bollend mineraalglas. Sinds kort hebben we aan ons assortiment de Grande Chrono toegevoegd. Een bewijs dat mijn collega’s gevoel hebben voor trends, klasse en style. Dit type horloge type horloge kreeg bij de introductie ontzettend veel positieve recensies. Een horloge met prachtige details welke ik elke dag met plezier én trots draag, met name de Grande Silver Black Milanese of de Grande Blue Silver Milanese.

 

Tja, maar wat heeft dit nou allemaal te maken met een omgebouwde zeecontainer? Je zou zeggen helemaal niets, maar voor mij zijn er vele overeenkomsten tussen de Renard horloges en de Glamtainers.

 

Glamtainer

Precies een jaar geleden deed ik samen met een vriend Shanghai aan. Vanuit verschillende interesse gebieden hadden we maanden gebrainstormd over wat je al wel niet kan doen met een zeecontainer. Ons bezoek aan Shanghai heeft onze ogen geopend, onze creatieve geest extra input gegeven en onze drang om van een berg metaal iets moois te maken extra aangejaagd. Eigenlijk waren we er al snel uit welke kant we op wilden gaan met de container. Het zou een luxueuze hotelkamer of woning moeten zijn, waarbij de nadruk dient te liggen op comfortable leisure. Zeg maar Glamarous. Vandaar ook de naam Glamtainer. In onze optiek moest de zeecontainer zoals iedereen die kent iets unieks hebben. De juiste indeling, materialen en features. Langzamerhand werden onze gedachten zichtbaar. Zowel op papier als in de praktijk. Met trots zien we dagelijks onze schetsen veranderen in een prachtige woning. De door ons ontwikkelde 20FT Glamtainer heeft een uitschuifbaar gedeelte waardoor de oppervlakte bijna verdubbeld wordt. Met een ingenieus system rolt er uit de al compleet ingerichte container (welke voorzien is van een luxueuze badkamer, toilet en keuken) een extra container met een volledig glazen pui, afgewerkte vloeren en plafond. Helemaal uitgeklapt veranderd de robuuste container in een prachtig woonobject welke overal te plaatsen is.

 

Impressie bouw Glamtainer 

 

Keukenblok Glamtainer

 

Voorbereiding badkamer Glamtainer


 

Bij producten als horloges of zeecontainers heeft iedereen een beeld. Als je geen interesse hebt in deze dingen, dan vallen de verschillen ook niet op. Maar wanneer je de bestaande producten een eigen identiteit meegeeft, dan wordt het door iedereen gezien en hopelijk ook gewaardeerd. Vaak kan een klein detail een product al bijzonder maken. Bovenal gaat het om de functionaliteit, uitstraling en de kwaliteit. Zowel de Renard horloges als de omgebouwde zeecontainers van Glamtainer voldoen aan deze criteria. Voor mij als één van de mede-ontwikkelaars iets om trots op te zijn.

 

Meer info over het horlogelabel Renard watches kan je vinden op http://www.renardwatches.com

 

Meer info over de uitschuifbare zeecontainers kan je vinden op  http://www.glamtainer.com

 

Meer info over het home & living platform kan je vinden op https://www.maxshopping.nlSucces zit in delen met soortgelijk denkenden